گنبدسازی- گلدسته سازی

گنبد سازی، گلدسته سازی، گلدسته سازی مسجد، گنبد سازی مسجد

گنبدسازی- گلدسته سازی

گنبد سازی، گلدسته سازی، گلدسته سازی مسجد، گنبد سازی مسجد

سقف گنبدی مساجد ایران

چرا سقف مساجد ایران گنبدی شکل است؟
پیامبر گرامی اسلام (ص)، پس از هجرت و ورود به مدینه، با کمک اصحاب و یاران خود، اقامتگاهی بسیار ساده که دیوار آن به ارتفاع ۵/۳ متر و از خشت خام بر روی لایه ای از سنگ بود، که بعدها به دو برابر افزایش یافت.
 به دلیل تابش شدید آفتاب، دو سایبان از شمال و جنوب حیاط زده شد. 
ستون های سایبان ها از تن درخت خرما و پوشش آنها، برگهای درخت خرما، حصیر و پوست حیوانات بود. 
این، بنای ابتدایی مسجد النبی بود. 
در کنار همین مسجد، منزل همسران پیامبر (ص) قرار داشت. پیامبر گرامی اسلام (ص) پس از رحلت در یکی از اطاق های همسران خود به خاک سپرده شد.
دلیل گنبدی شکل بودن مساجد
رسول خدا (ص) در اوایل هجرت، علاوه بر این مسجد، مسجد دیگری به نام قبا بنا کرد. مسجد النبی به منزله ی مسجد جامع شهر مدینه بود و در آنجا به امامت پیامبر اکرم (ص) نماز جمعه برگزار می شد.
غیر از این دو مسجد، ۹ مسجد دیگر در محله های مختلف، به یاری و کمک حضرت رسول (ص) ساخته شد که در آنها نماز جماعت اقامه می شد و با اذان بلال، در آنها نماز می خواندند.
 بی شک اولین طراح و معمار گنبد مسجد در اسلام، پیامبر اکرم (ص) بوده است. رسول خدا(ص( به ساخت مساجد قبیله ها کمک می کردند.
مسجدها، ابتدا عاری از هر گونه زیور و تزئینات بودند. 
شکل و طرح هندسی آنها مربع و مربع مستطیل بود که بعدها در ساختن بسیاری از مساجد و حتی مساجد امروزی، مورد استفاده قرار گرفت.
 به طور کلی، نیاز به مسجد، بیشتر از هر عامل دیگری، نظیر وسعت، تزئینات و … مورد توجه رسول خدا (ص) و یارانش بود. 
مسجد، حصاری از خشت خام بود ه حریم امت و مظهر ایمان و اعتقاد بود و چند اتاق برای پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) و حیاطی برای پذیرفتن پیروان و نیز دارای دو قسمت سرپوشیده بود که قسمت وسیع تر، نمایانگر دیوار قبله بود و به همین جهت، به مجموع بنا در رابطه با جهان بیرون و درون، وجهه ای مقدس می داد. 
قسمت سایه دار، تقدس بیشتری داشت و متوجه قطبی مذهبی بود و سرانجام منبری برای پیامبر که هنگام ایراد خطبه و پذیرفتن بیگانگان بر آن قرار گرفت.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.